NK Dammen voor aspiranten | 14 t/m 19 juli 2008 in Wapenveld

Dammen in NederlandDammen is een populaire denksport. Bijna iedere Nederlander heeft wel eens gedamd! In vrijwel elke huiskamer is een dambord aanwezig en op sommige daarvan wordt zelfs regelmatig gespeeld. Dammen is goed voor de concentratie, spannend en daarnaast gewoon leuk om te doen. Op jonge leeftijd kun je er al mee beginnen en je kunt het je hele leven blijven doen.

De in 1911 opgerichte KNDB is één van de toonaangevende bonden die zijn aangesloten bij de Werelddambond FMJD. En samen met andere denksportbonden is de dambond verenigd in de Federatie van Nederlandse Denksporten, FND. Ook is de KNDB aangesloten bij het NOC*NSF.

Nederlandse dammers horen bij de wereldtop: Ton Sijbrands, Harm Wiersma en Jannes van der Wal zijn één of meer keren wereldkampioen geweest. In internationale toernooien strijden Nederlandse dammers, jonge en oud, altijd in de hoogste regionen. Om het niveau hoog te houden organiseert de KNDB trainingen en opleidingen met lesmateriaal voor beginners en gevorderden.

Leden van de KNDB ontvangen het tweemaandelijkse blad ‘Het Damspel’. In het blad staat naast veel informatie over toernooien en andere evenementen ook een hoeveelheid damtechniek, zowel voor beginners als gevorderden. Ton Sijbrands heeft er een vaste rubriek ‘partij analyse’. Word ook lid van een damvereniging en ontvang dit interessante blad. Een overzicht van alle damverenigingen in Nederland vindt u hier.

 

Met dank aan:

Eye-t webdesign

Hypotheekshop

Borreman Constructie adviesbureau

KNDB

Rabobank Noordoost Veluwe

Plus Supermarkt

Acconavm adviseurs en accountants

IJzerman Antiek

De Wildkamp

Wagenvoort vuurwerk

Veldwijk sportprijzen

Van Olst Verf & Wand

Blok Projectstofferingen

Henk van Renselaar

Gertie van Renselaar

De Boer´n Schuure

C1000 Hardeman